Nagymamáink receptje

Nagymamáink receptje

Forrázott saláta

2016. szeptember 13. - Kovács Jácint

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej saláta
  • ecet
  • cukor
  • 2 kanál zsír
  • 2 kanál tejföl

MIHEZ ETTÉK:

 Pörköltökhöz, sültekhez ették.

HOGYAN KÉSZÍTSD:

A fejes salátát megmossuk, 4 vagy több részre vágjuk, és vízzel leforrázzuk. Majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt a víz, szedjük ki belőle a salátákat, és jól kinyomkodjuk. Tálalásig egy tálban hagyjuk.

Egy pohárba nem túl erős levet készítünk, ecetből, sóból, cukorból, két kanál zsírból, és két kanál tejfölből. Ezt forrón a salátára öntjük, és megszórjuk apróra kockázott, sült szalonnával.

A bejegyzés trackback címe:

https://samsonapa.blog.hu/api/trackback/id/tr6111701605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása