Nagymamáink receptje

Nagymamáink receptje

Koldus tésztaleves

2016. szeptember 13. - Kovács Jácint

Koldus tésztaleves

 

Hozzávalók;

  • vöröshagyma 2db
  • zsír 10dkg
  • tojás 1db
  • liszt 15dkg
  • piros fűszerpaprika
  • petrezselyem zöld
  • víz

Elkészítés:

Apró kockára vágott hagymát bő zsírban sárgára pároljuk, tojásból, lisztből, vízből, és egy csipet sóból tésztát gyúrunk, és vékonyra kinyújtjuk. A hagymát a tészta egyik felén halmocskákba rakjuk, a másik felét a tésztának ráhajtjuk, s derelyevágóval kis táskákra vágjuk. A visszamaradt hagymás zsírba piros fűszerpaprikát teszünk, és vízzel feleresztjük, sót, apróra vágott petrezselyem zöldet teszünk bele. Ha felforr, a táskákat beletesszük, és pár percig még főzzük.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samsonapa.blog.hu/api/trackback/id/tr6211702005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása