Nyúlpüré leves
Hozzávalók:
- Nyúl aprólék 0,5kg
- Vörös hagyma 1fej
- Szalonna 15 dkg
- Sárgarépa 20dkg
- Babérlevél
- Só
- Egész bors
- Vaj
- Liszt
- Vörösbor
- Zsemle
Elkészítés:
Maradék nyúl aprólékát darabokra vagdaljuk, egy kis vékony metéltre vágott hagymán szalonnát párolunk, egy sárgarépát, egy babérlevelet, sót, és néhány szem borsot adunk hozzá, s a húst egy kis vízzel, vagy húslével öntözve puhára pároljuk. A nagyobb csontokat, és porcokat külön vízbe főzzük. A megpuhult húst lehűtjük, a csontokról is lefejtjük a húst és pürésítjük. Vajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Az átszűrt, és zsírtalanított lével feleresztjük, és a külön főzött csont levét hozzáadjuk. Ezután a levest felfőzzük, majd mikor felforrt hozzákeverjük a húspürét, és még negyed órát főzzük, majd még egyszer átszűrjük, és egy pohár vörösborral felfőzzük, majd egy kis pirított zsemlével tálaljuk.