Nagymamáink receptje

Nagymamáink receptje

Nyúlpüré leves

2016. október 03. - Kovács Jácint

Nyúlpüré leves 

Hozzávalók:

  • Nyúl aprólék 0,5kg
  • Vörös hagyma 1fej
  • Szalonna 15 dkg
  • Sárgarépa 20dkg 
  • Babérlevél 
  • Egész bors
  • Vaj
  • Liszt
  • Vörösbor
  • Zsemle

 

Elkészítés:

Maradék nyúl aprólékát darabokra vagdaljuk, egy kis vékony metéltre vágott hagymán szalonnát párolunk, egy sárgarépát, egy babérlevelet, sót, és néhány szem borsot adunk hozzá, s a húst egy kis vízzel, vagy húslével öntözve puhára pároljuk. A nagyobb csontokat, és porcokat külön vízbe főzzük. A megpuhult húst lehűtjük, a csontokról is lefejtjük a húst és pürésítjük. Vajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Az átszűrt, és zsírtalanított lével feleresztjük, és a külön főzött csont levét hozzáadjuk. Ezután a levest felfőzzük, majd mikor felforrt hozzákeverjük a húspürét, és még negyed órát főzzük, majd még egyszer átszűrjük, és egy pohár vörösborral felfőzzük, majd egy kis pirított zsemlével tálaljuk.

  •  

A bejegyzés trackback címe:

https://samsonapa.blog.hu/api/trackback/id/tr5111762791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása