Nagymamáink receptje

Nagymamáink receptje

Leves velős fánkkal

2016. október 03. - Kovács Jácint

Leves velős fánkkal

 

A borjúhúsnak csontos részeiből leveszünk 0,5kg húst, úgy hogy csontszilánk ne kerüljön bele.Egy serpenyőben tojás nagyságú vajat, vagy zsírt olvasztunk, és tegyünk bele 1 friss zsenge kockára vágott karalábét, valamint a húst, sót és az egészet fedő alatt puhára pároljuk. Ha már puha, zsírjára pirítjuk, adjunk hozzá 1 evőkanál lisztet és még néhány másodpercig pirítsuk, de vigyázunk, mert könnyen lesül. Tegyünk rá egy kis rózsapaprikát, és 1 kanál paradicsomot majd engedjük, fel vízzel jól felfőzzük, és a következő módon készült velős fánkra a levest feltálaljuk:Dió nagyságú vajat, és 18dkg lisztet, 0,5 borjú velőt, melyet előtte megabáltunk, szitán áttörtünk a liszthez adjuk, valamint 2 tojás sárgáját, sót, és annyi tejfölt hogy a tészta inkább lágy, mint kemény legyen. Az egészet kinyújtjuk félujjnyi vastagságra, és a legkisebb fánkszaggatóval és forró zsírban kisütjük. A fenti levesbe rakva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samsonapa.blog.hu/api/trackback/id/tr3011762785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása