Nagymamáink receptje

Nagymamáink receptje

Kosárkák vese-velővel

2016. szeptember 13. - Kovács Jácint

Kosárkák vese-velővel

 

Hozzávalók;

  • liszt 25dkg
  • vese 30dkg
  • tojás 4db
  • tej
  • zsír
  • hagyma 1db
  • petrezselyem
  • bors
  • paprika 2db

 

Elkészítés;

 Készítünk 25dkg lisztből, 2 tojásból és tejből palacsinta tésztát, bögrébe vagy kis mélylábasba zsírt teszünk fel, ha forró a forma, belemártjuk a kosárkaformákat. Ha a forma már forró belemártjuk a tésztába, és hirtelen kivéve a forró zsírba tesszük, és addig hagyjuk abban, míg halvány rózsaszín nem lesz, ha jobban megpirítjuk kemény lesz és törékeny. A tölteléket hozzá a következő képen készítjük: 12dkg zsírban 1 fej reszelt hagymát párolunk, és két szép paprikát, beletesszük a finomra vagdalt vesét, és 15percig pároljuk, akkor megsózzuk és félrehúzzuk a tűzhelytől. Majd 12dkg zsírban finomra vágott petrezselymet párolunk, őrölt borssal megszórjuk, és 2 tojást ütünk rá, majd a vesét hozzákeverve a kosárkákba tesszük, és tányérra rakott szalvétára tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samsonapa.blog.hu/api/trackback/id/tr4311702031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása