Kosárkák vese-velővel
Hozzávalók;
- liszt 25dkg
- vese 30dkg
- tojás 4db
- tej
- zsír
- hagyma 1db
- petrezselyem
- bors
- só
- paprika 2db
Elkészítés;
Készítünk 25dkg lisztből, 2 tojásból és tejből palacsinta tésztát, bögrébe vagy kis mélylábasba zsírt teszünk fel, ha forró a forma, belemártjuk a kosárkaformákat. Ha a forma már forró belemártjuk a tésztába, és hirtelen kivéve a forró zsírba tesszük, és addig hagyjuk abban, míg halvány rózsaszín nem lesz, ha jobban megpirítjuk kemény lesz és törékeny. A tölteléket hozzá a következő képen készítjük: 12dkg zsírban 1 fej reszelt hagymát párolunk, és két szép paprikát, beletesszük a finomra vagdalt vesét, és 15percig pároljuk, akkor megsózzuk és félrehúzzuk a tűzhelytől. Majd 12dkg zsírban finomra vágott petrezselymet párolunk, őrölt borssal megszórjuk, és 2 tojást ütünk rá, majd a vesét hozzákeverve a kosárkákba tesszük, és tányérra rakott szalvétára tálaljuk.